/

 

 

JUST NU ...

... monteras ett nytt skalskydd in; ny porttelefon i lägenheten och ett nytt taggsystem. De gamla taggarna kommer inte att fungera på de nya entrédörrarna.

Ettor och tvåor får 2 taggarTreor och större lägenheter får 4 taggar. Behöver du fler taggar kommer varje tagg att ha ett självkostnadspris. Vet du redan nu att du önskar fler taggar - maila ingemar@blavalen.se senast 23 april och ange:

  • antal extra taggar 
  • namn 
  • lägenhetsnummer, tre-siffrigt

Men det går naturligtvis även att fortsättningsvis beställa taggar. 


... ska de nya porttelefonerna installeras, vilket innebär att montören måste få tillgång till din lägenhet. Du kommer att få detaljerad information i brevlådan, när din uppgång är berörd. Läs mer om hur detta påverkar dig här och i senaste nyhetsbrevetTänk på att porttelefonen inte fungerar; du måste själv öppna för dina gäster.

... är renoveringen av entréer och trapphus igång. Renoveringen sker ingång för ingång; entrédörrar och låssystem kommer att bytas ut, entrétaken renoveras och trapphusen målasMer information om när och hur den kommande renoveringen berör just dig, kommer efterhand. Läs mer i detta nyhetsbrev, och se förslaget från den anlitade arkitektfirman.  

... respekterades tyvärr inte den tillfälliga stängningen av grovsoprummet - vilket innebär att golvet inte kunde målas - läs mer i senaste nyhetsbrevet. Väggarna är målade och kärlen är uppställda. Kärlen för matavfall kommer att sättas in i början av maj. I och med detta byter grovsoprummet namn till Gröna rummet. Det är frivilligt att samla in matavfall; mer information om detta kommer. Läs mer i detta nyhetsbrev.

... gläds vi åt att det sjuder av spännande aktiviteter i vår gemensamhetslokalfixarverkstad, skapande verksamhet och samlingspunkt för t.ex. Odlargruppen och Cykelklubben. Läs särskilt nyhetsbrev för lokalen här. Titta in på Öppet Hus, torsdagar kl 17:30-19:00 och håll utkik i vår kalender och på vår FacebooksidaLokalen bokas via lokalen@blavalen.se .

... hoppas vi att du bokar kvällen 10 juni för årets viktigaste möteårstämman! Mötet kommer att hållas i Oscar Fredriks församlingssal, och du kommer snart att få en skriftlig kallelse. Det är där du som medlem är med och bestämmer föreningens framtid. Du kan skicka in motioner till stämman till och med 31 mars. Maila styrelsen@blavalen.se eller lägg en lapp i lådan på NP 36. För att anmälan skall vara giltig måste du ange vem du är och i vilken lägenhet du bor. Protokoll från förra årets stämma kan du läsa här.

... har BRF Blåvalen tecknat ett nytt gruppavtal med Com Hem, som innebär bredband/internetuppkoppling med högre hastighet. Det nya avtalet gäller från och med 1/1 2019. OBS! För att få tillgång till den högre hastigheten, 250/100 Mbit, krävs att du kontaktar Com Hem; 0775-171720. Du avgör själv om/när du vill att avtalet ska gälla. Du kan titta på en film från Com Hem, om du vill veta mer om hur det fungerar här.

...har vi 20 laddplatser för elbilar i vårt garage. Är du intresserad av att byta till en laddplats redan nu, eller funderar på att köpa en elbil eller laddhybrid och vill säkerställa att du har en laddplats när det är dags? Kontakta Primär: 031-19 80 19

... har viktig information om sophantering delats ut i samtliga medlemmars brevlådor; en analys har visat att det slängs en hel del i sopnedkasten som inte borde hamna där. Så mycket som 77% av det som slängs i sopnedkasten är återvinningsbart material! Vi ber våra medlemmar att noga läsa igenom informationen; det är helt nödvändigt för miljön, och innebär även en ekonomisk vinst för föreningen, att sopmängden minskar. Dessutom kan felaktig avfallshantering innebära andra problem; nyligen blev det stopp i grenröret vid NP 42, pga att frigolit slängts. Detta kostade vår förening flera tusen kronor! Ca 25% av det vi slänger i sopnedkasten är matavfall - vilket kommer att bli möjligt att samla in från och med mars 2019. Mer information om hur, kommer i februari.

... diskuterar vi problemen med den stundtals kraftigt nedskräpade återvinningsstationen på Vegagatan. Det vi alla kan göra, är att ringa Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, telnr 0200-880311, och påpeka att miljön runt återvinningsstationen är oacceptabel...

 

 

 

Nyhetsbrev 2019.04

Nyhetsbrev 2019.03

Nyhetsbrev 2019.02

Nyhetsbrev 2018.12

Nyhetsbrev 2018.10

Nyhetsbrev 2018.07

Nyhetsbrev 2018.05

Nyhetsbrev 2018.03

Nyhetsbrev 2017.10

Nyhetsbrev 2017.05