/

 

 


JUST NU ...

PÅMINNELSE!

Nyckelinsamling för Obligatorisk ventilationskontroll (OVK)

Som ni fått information om i brevlådan  så behöver vi få in era nycklar för att ventilationskillarna ska kunna ställa in ventilationen i huset och ge oss en godkänd OVK.
Kommer de inte in i lägenheten debiteras innehavaren med kostnaden för ett nytt besök.

Först ut är Hus B (44-48) med sista chans att lämna in nycklarna nu på måndag 4/10 8-9 på morgonen.  

Hus C (36-42)
onsdag 6/10 kl 16-18
torsdag 7/10 kl 16-18
Fredag 8/10 8-9 och 16-18

Hus H (49-53)
Tisdag 12/10 kl 16-18
Onsdag 13/10 kl 16-18
Torsdag 14/10 8-9 och 16-18

Hus G (55-59)
Tisdag 19/10 kl 16-18
Onsdag 20/10 kl 16-18
Torsdag 21/10 8-9 och 16-18

Nycklarna lämnas i vår gemensamhetslokal på NP36. Dock får inte nyckeln lämnas i brevinkastet utan kan man inte aktuella tider måste styrelsen meddelas på styrelsen@blavalen.se

De andra husen kommer info om senare!

Mvh
Styrelsen


UPPDATERING ANGÅENDE VÅRA TVÄTTSTUGOR! 8/7

Alla tvättstugor är nu färdigställda och man kan nu boka i sitt eget hus igen. Man kommer fortfarande kunna tvätta i andra hus fram till Fredag 16/7 där den möjligheten sedan tas bort. Vår nya lägenhet på NP 53 är också färdigbesiktigad och kommer läggas ut under sommaren.

Ha en trevlig sommar önskar styrelsen!


NYHETSBREV JUNI 2021

Tvättstugor

Från och med juli kommer alla fyra tvättstugorna att vara i bruk. Du som tvättat i ett annat hus kommer nu att ha tillgång till en renoverad tvättstuga i ditt eget hus.

Alla har då haft möjlighet att testa de nya maskinerna och tvättiderna. Styrelsen har fått synpunkter på att det kan vara svårt att få tvätten torr när det är 3 timmars tvättpass så därför kommer tvättiderna justeras från 1 Juli. Då blir det tre tvättpass per dag, 8-12, 12-16 och 16-21. Det kommer även att justeras så att man har två timmar på sig innan tiden öppnas för andra att boka för att inte ställa till det för de som kommer hem från jobb efter 17 tex. 

Du bokar via appen eller utanför tvättstugan. Du måste logga in inom en timma för att få tillgång till ditt pass.

Om du inte utnyttjar hela tiden loggar du ut, så kanske någon om har lite tvätt kan hinna med innan nästa tvättpass startar.

NP 49-53 lägenhet

Ombyggnationen till lägenhet kommer att vara klar något senare än beräknat - till midsommar.

Lägenheten kommer att läggas ut till försäljning.

Extra förråd
För några år sedan byggdes extra förråd i samtliga fyra hus i utrymmen som inte användes till något annat vettig. Vid en genomgång nyligen kom det fram att boende i NP 36-42 hade förråd i ett annat hus och att en lägenhet i NP 49-53 saknade förråd. Detta är nu åtgärdat och alla lägenheter har ett ordinarie förråd.

Vid försäljning skall extra förrådet gå tillbaka till föreningen. Det finns i dagsläget två lediga extra förråd i NP 44-48 och NP 55-57.

Bor du i något av dessa två hus och är intresserad av ett extra förråd, hör av dig till styrelsen@blavalen.se
Den som hör av sig först får extra förrådet som kostar 150 kr i månaden.

Information från Samfälligheten

Passersystem till garagen

Det nuvarande systemet är gammalt och svårt att underhålla. Ett nytt fastighetsnät och passersystem håller på att upphandlas av förvaltaren NewSec. Hur du påverkas och vad du behöver gör kommer det information om.

Dammen

Ett nytt reningsverk är installerat och vattenkvaliteten är bra. Däremot är det problem att få i gång fontänen efter rengöring och renovering. Konstverket har också restaurerats av en konservator men det fattas fortfarande delar som blivit förstörda. Förvaltaren arbetar för att få i gång fontänen och att konstverket blir återställt.

Lekplats och grillplats

Området mot Slottsskogen som byggts om för att både barn och vuxna skall ha nytta av det är färdigt verkar vara populärt och är väl utnyttjat både dag- och kvällstid.

Cykelrensning

Den 30 juni kommer NewSec att göra en cykelrensning på gården. Det sitter lappar vid entrédörrar.

Vår förening kommer att ha en cykelrensning i föreningens cykelrum i september. Men detta kommer du att bli informerad om.

Bomnyckel ALIV

ALIV nyckel lånas hos Samfällighetens förvaltare som finns på Nordostpassagen 5b.

Vardagar 12.00-12.30. 031-128038

 

Årsstämma

Den 9 juni hölls årsstämman i föreningens lokal. Ann-Christin Appelgren var extern ordförande.

Den 7 juni kl 22 stängdes röstningen och röstlängd upprättades vid röstgenomgången den 8 juni i närvaro av rösträknare Rebecka Widell och Vernesa Dzelic Talajic.

Resultatet blev 46 godkända röster och en ogiltig, lägenhetsnummer saknades.

Till ordförande valdes Johan Lundegren och följande ledamöter Annika Attesjö, Vernes Dzelic Talajic, Richard Flodin, Annika Göransson, Annika Lundberg, Ingemar Nilsson och Christoffer Wahlborg.

Ny valberedning är Klas Lindell och Rebecka Widell.

Det hade inte inkommit några motioner till årsstämman och styrelsen hade inte några frågor som hänskjutits till den.

Protokoll för årsstämman kan ni läsa här

 


Hälsar

Styrelsen