/

 

 

ODLARGRUPPEN

Vi är några boende i BRF Blåvalens som har startat en intressegrupp för odling i både egen och gemensam regi; varmt välkomna att vara med!

Det började med en växtbytarträff i våras, som blev ett fint och otvunget sätt att få kontakt med grannarna och dela med sig av erfarenheter kring odlande. Önskan om att ha någon slags odling i vårt gemensamma gårdsrum diskuterades, för att skapa träffpunkter och mjuka upp vår utemiljö.

I höstas skickade vi ut en förfrågan om en mer organiserad intressegrupp för odling i BRF och bjöd in till uppstartsträff med tema "Finns det underlag i området för att bilda någon form av stadsodling?" ... vilket det finns!

Vi ser stora möjligheter att skapa en växande och grönare plats på våra gemensamma ytor. Ett första steg är att vi nyttjar den rabatt som finns vid vår fina grillplats, för odling av ätbara buskar, blommor och kryddor – vi har fått samfällighetens tillstånd. Vår förhoppning är att detta ska bli lyckat, så att vi på sikt kan utöka dessa ytor; vi tror på ett stort intresse och vilja till gemensamt ansvar.

I dagsläget är vi runt 10 personer som ingår i intressegruppen, men vi ser helst att så många som möjligt är engagerade för att få detta att bli en långsiktig verksamhet.

Är du intresserad? Hör av dig till odla@blavalen.se

  • Grillplatsen
    Grillplatsen

Visionen om grillplatsen

Håll utkik efter kommande aktiviteter på föreningens Facebook-sida!