/

 

 

NYINFLYTTAD? VÄLKOMMEN TILL BRF BLÅVALEN!

Vi är glada att du har valt att flytta till just bostadsrättsföreningen Blåvalen. Vi hoppas att du kommer att trivas som ny medlem i Nordostpassagen!

Föreningen har ett fantastiskt läge mitt i stan med närhet till Linnégatan, alla restauranger och gångavstånd till vildmarken i Änggårdsbergen där det dignar av svamp på hösten. Botaniska trädgården är en av Europas vackraste trädgårdsanläggningar. Slottsskogen med stora gräsmattor som inbjuder till picknick i det gröna. Har du barn ligger det ett antal förskolor i området och Göteborgs stolthet, lekparken Plikta - endast några steg bort. Där finns det även träningsredskap för vuxna. Det finns mycket att upptäcka inom gångavstånd!

Här på föreningens hemsida finns all möjlig information som rör dig som medlem. Gå gärna in och läs regelbundet för att ta del av ny och gammal information.

 

Bredband - föreningen har ett gruppavtal med Com Hem vilket innebär att bredbandet (100/100MB) ingår i föreningens månadsavgift. Uttaget för bredbandet sitter normalt sett i hallen och för att aktivera bredbandet behöver man kontakta Com Hems kundtjänst för gruppavtal: 0775-17 17 20, som skickar ut bredbandsroutern. 

I vissa fall behöver även en installationstekniker göra en ompatchning i källaren vilket kan resultera i längre väntetid för dig. Beställ därför bredbandet i god tid innan du flyttar in. Om den förra ägaren inte hade ComHem inkopplat, vilket erbjöds för ett antal år sedan, så får du själv stå för kostnaden för installation. 

Om det var Bredband (Telenor idag) skall du göra följande:
Om du provar att surfa och får upp Bredbandsbolaget beställningsportal kan du själv välja tjänster därifrån. Önskar du välja tjänster från ComHem måste en överflytt av lägenhetens nät ske till nätet från ComHem. Du som kund får själv bekosta installation som utförs av Bäck Installation. Du kan kontakta Bäck Installation 0300-719 99 för prisuppgift och för att beställa.

Dörrtaggar - som används i Brf Blåvalen fungerar endast för det hus där du bor. Fler taggar, samt nyckel till hiss/cykelrum kan beställas via Ingemar Nilsson som nås på: ingemar@blavalen.se

Bomnyckel - för att öppna bommarna för införsel av fordon på området behövs en s k bomnyckel, vilket också benämns som en a-nyckel. Dessa nycklar kan man köpa hos en låsspecialist.

Namnskyltar på lägenhetsdörren/hissen och vid husentréerna kommer uppdateras av föreningens tekniska förvaltare. Saknas ditt namn, vänligen kontakta /maila PLL via pllfastighet.se

Förråd - alla lägenheter har ett tillhörande förråd i källaren. Ett mindre antal extraförråd finns även att hyra för den som så önskar. Kontakta styrelsen för att kontrollera tillgången i just ditt hus.

Garageplats - ansök hos Primär: 031-709 10 00. Föreningen har sedan 2018 även ett begränsat antal laddningsstationer för elbilar och är du intresserad av detta kontaktar du Brf Blåvalen styrelse.

Övernattningslägenhet - föreningen har en egen övernattningslägenhet (8 bäddplatser) som ligger vid NP55. Denna lägenhet kan hyras för släkt & vänner på besök, men se till att boka i tid då den periodvis är väldigt populär. Info om bokning etc här.

Gemensamhetslokal - i markplan NP 36 finns en lokal som kan hyras om man planerar en sammankomst. Läs mer här.

Vaktmästare/Fastighetsexpedition finns i markplan på NP 36, och är öppen onsdagar 8.00-9.00 samt torsdagar 15.00-16.00. 

Övriga tider kontakta PLL Fastighetsförvaltning AB, 031-19 80 19, måndag-fredag 8.00-16.00 eller via hemsidan pllfastighet.se eller lämna ett meddelande på telefonsvararen.

Barnvagnsrum/cykelrum - finns i anslutning till samtliga entréer.

Tvättstuga - finns i samtliga huskroppar. I varje tvättstuga finns 3 st tvättmaskiner med möjlighet till snabbtork (torktumlare + torkrum). Bokning sker på sedvanlig bokningstavla i anslutning till resp tvättstuga. Föreningen förfogar också över en stenmangel. Vill du mangla, maila annika.a@blavalen.se några dagar i förväg.

Grovsopor - medlemmar i föreningen har tillgång till ett grovsoprum vid miljöstationen på Vegagatan. Öppet: vardagar kl 18-21, helger kl 8-18.

Ombyggnad/renovering - när du som medlem bygger om eller utför arbete i din lägenhet är det vanliga arbetstider som gäller för dig och de hantverkare du eventuellt anlitar. Planerar du renovering av kök och badrum är det extra noga att du läser på hemsidan vad som gäller kring eventuell asbestförekomst. En ansökan för ombyggnation ska alltid inlämnas till styrelsen innan den påbörjas. Mer information om renovering här.

Styrelsen - sammanträder tredje måndagen i varje månad. Är det något du vill meddela eller diskutera med styrelsen finns möjlighet att göra detta i samband med Brf Blåvalens styrelsemöten 17:30-18:00. Det går förstås också bra att maila.

Rabatter - som medlem i BRF Blåvalen har du rabatt hos Nia Movement och Slottskogens vandrarhem.


Kontaktinformation

Brf Blåvalens styrelse: styrelsen@blavalen.se

Ekonomisk förvaltning: Primär Fastighetsförvaltning AB

Avgifter/hyror - Robin Iholin, telefon 031-709 10 71 robin.iholin@primar.se 

Teknisk förvaltning: PLL Fastighetsförvaltning AB

 

Felanmälan av fastighetsrelaterade ärenden:

031-19 80 19, måndag-fredag 8.00-16.00 eller via hemsidan pllfastighet.se eller lämna ett meddelande på telefonsvararen.

Vid risk för skada på fastigheten, utanför kontorstid:

Ring Låsinvest: 031-21 04 00 eller 031-80 24 24

Vid akuta åtgärder som vattenläcka; ring ditt försäkringsbolag

Felanmälan hiss: Vinga Hiss 031-776 57 01