/

 

 

NYINFLYTTAD? VÄLKOMMEN TILL BRF BLÅVALEN!

Vi är glada att du har valt att flytta till just bostadsrättsföreningen Blåvalen. Vi hoppas att du kommer att trivas som ny medlem på Nordostpassagen!

Föreningen har ett fantastiskt läge mitt i stan med närhet till Linnégatan, alla restauranger och gångavstånd till vildmarken i Änggårdsbergen där det dignar av svamp på hösten. Botaniska trädgården är en av Europas vackraste trädgårdsanläggningar. Slottsskogen med stora gräsmattor som inbjuder till picknick i det gröna. Har du barn ligger det ett antal förskolor i området och Göteborgs stolthet, lekparken Plikta - endast några steg bort. Där finns det även träningsredskap för vuxna. Det finns mycket att upptäcka inom gångavstånd!

Här på föreningens hemsida finns all möjlig information som rör dig som medlem. Gå gärna in och läs regelbundet för att ta del av föreningens information.

 

Internetuppkoppling - det finns fiber indraget till samtliga lägenheter men är inte alltid aktiverat. Uttaget för bredbandet sitter normalt i hallen och för att aktivera bredbandet behöver du kontakta Tele2 kundtjänst för gruppavtal: 0775-171720, som skickar en router för ändamålet. BRF Blåvalen har ett gruppavtal med Tele2 vilket innebär att bredbandet (250/100MB) ingår i föreningens månadsavgift.  

Om den förre ägaren inte hade Tele2 inkopplat, vilket erbjöds för ett antal år sedan, så får du själv stå för kostnaden för installation.

Dörrtaggar - som används i Brf Blåvalen fungerar endast för det hus där du bor. Fler taggar, samt nyckel till förråd och cykelrum kan beställas via Ingemar Nilsson som nås på: ingemar@blavalen.se

Garagetaggar - Newsec kontaktas.

Bomnyckel - för mer information, se Bomnyckel under Övrigt.

Lägenhetsnyckel ansvarar medlemmen själv för.
Om det är kopieringsförbud på dina nycklar får du själv beställa en ny cylinder med fler nycklar.

Namnskyltar på lägenhetsdörren/hissen och vid husentréerna uppdateras av föreningens tekniska förvaltare. Saknas ditt namn, vänligen kontakta eller maila PLL via pllfastighet.se

Förråd - alla lägenheter har ett tillhörande förråd i källaren. Ett mindre antal extraförråd finns även att hyra för den som så önskar. Kontakta styrelsen för att kontrollera tillgången i just ditt hus.

Garageplats - ansök hos Primär: 031-709 10 00. Föreningen har sedan 2018 även 20st laddningsstationer för elbilar och är du intresserad av detta kontaktar du Primär.

Övernattningslägenhet - föreningen har en egen övernattningslägenhet (8 bäddplatser) som ligger vid NP55. Denna lägenhet kan hyras för släkt & vänner på besök, men se till att boka i tid då den periodvis är väldigt populär. Info om bokning etc här.

Gemensamhetslokal - i markplan NP 36 finns en lokal som kan användas utan kostnad om man planerar en sammankomst. Läs mer här.Ekonomisk och Teknisk förvaltning
Information finns under rubriken KONTAKT.

Barnvagnsrum/cykelrum - finns i anslutning till samtliga entréer.

Tvättstuga - finns i samtliga huskroppar. I varje tvättstuga finns 3 st tvättmaskiner med möjlighet till snabbtork (torktumlare + torkrum). Bokning sker på appen Aptus där alla medlemma fått inloggningsuppgifter eller på bokningstavlan anslutning utanför varje tvättstuga.

Sophantering - i samtliga trappuppgångar finns sopnedkast för hushållsavfall. Matavfall samlas in i grovsoprummet vid Vegagatan.

Återvinningsplats - vid Vegagatan 19 sorterar du papper, kartong, glas, plast och metall för återvinning.

Grovsopor - medlemmar i föreningen har tillgång till ett grovsoprum vid miljöstationen på Vegagatan. Öppnas med din lägenhetstagg. Byggavfall och vitvaror är dock förbjudet att slänga.

Miljöfarligt avfall - som t.ex. elektronik lämnas vid Högsbo återvinningscentral, Odners gata 19, eller till Farligt avfall-bilen som kör en tur på hösten och en på våren, för de som inte har tillgång till bil.

Ombyggnad/renovering - när du som medlem bygger om eller utför arbete i din lägenhet läs under TRIVSELREGLER vad du skall förhålla dig till. Planerar du renovering av kök och badrum är det extra noga att du läser våra regler för renovering och ombyggnation. En ansökan ska alltid inlämnas till styrelsen innan den påbörjas. Mer information om renovering finns här.

Styrelsen - sammanträder tredje måndagen i varje månad. Är det något du vill meddela eller diskutera med styrelsen finns möjlighet att göra detta i samband med Brf Blåvalens styrelsemöten på NP 57 17:30-18:00. Det går förstås också bra att maila styrelsen@blavalen.seKontaktinformation

Brf Blåvalens styrelse: styrelsen@blavalen.se

Ekonomisk förvaltning: Primär Fastighetsförvaltning AB

Avgifter/hyror - Robin Iholin, telefon 031-709 10 71 robin.iholin@primar.se 

Teknisk förvaltning: PLL Fastighetsförvaltning AB

 

Felanmälan av fastighetsrelaterade ärenden:

031-19 80 19, måndag-fredag 8.00-16.00 eller via hemsidan pllfastighet.se eller lämna ett meddelande på telefonsvararen.

Vid risk för skada på fastigheten, utanför kontorstid:

Ring Låsinvest: 031-21 04 00 eller 031-80 24 24

Vid akuta åtgärder som vattenläcka; ring ditt försäkringsbolag

Felanmälan hiss: Vinga Hiss 031-776 57 01