/

 

 

NYINFLYTTAD? VÄLKOMMEN TILL BRF BLÅVALEN!

Vi är glada att du har valt att flytta till just bostadsrättsföreningen Blåvalen. Vi hoppas att du kommer att trivas som ny medlem i Nordostpassagen!

Föreningen har ett fantastiskt läge mitt i stan med närhet till Linnégatan, alla restauranger och gångavstånd till vildmarken i Änggårdsbergen där det dignar av svamp på hösten. Botaniska trädgården är en av Europas vackraste trädgårdsanläggningar. Slottsskogen med stora gräsmattor som inbjuder till picknick i det gröna. Har du barn ligger det ett antal förskolor i området och Göteborgs stolthet, lekparken Plikta - endast några steg bort. Där finns det även träningsredskap för vuxna. Det finns mycket att upptäcka inom gångavstånd!

Här på föreningens hemsida finns all möjlig information som rör dig som medlem. Gå gärna in och läs regelbundet för att ta del av ny och gammal information.

 

Bredband - det finns fiber indraget till samtliga lägenheter i föreningen. Uttaget för bredbandet sitter normalt i hallen och för att aktivera bredbandet behöver man kontakta Com Hems kundtjänst för gruppavtal: 0775-171720, som skickar en router för ändamålet. BRF Blåvalen har ett gruppavtal med Com Hem vilket innebär att bredbandet (250/100MB) ingår i föreningens månadsavgift.  

I vissa fall behöver även en installationstekniker göra en ompatchning i källaren vilket kan resultera i längre väntetid för dig. Beställ därför bredbandet i god tid innan du flyttar in. Om den förre ägaren inte hade Com Hem inkopplat, vilket erbjöds för ett antal år sedan, så får du själv stå för kostnaden för installation.*

Om du väl anslutit dig till Com Hem, men behöver hjälp med teknik, faktura eller har frågor ring deras tjänster, ringer du istället: 90 222.

Dörrtaggar - som används i Brf Blåvalen fungerar endast för det hus där du bor. Fler taggar, samt nyckel till hiss/cykelrum kan beställas via Ingemar Nilsson som nås på: ingemar@blavalen.se

För garagetaggar kontaktas Newsec.

Bomnyckel - för att öppna bommarna för införsel av fordon på området behövs en a-livnyckel. Dessa nycklar kan endast lånas vid newsecs fastighetsexpedition.

Lägenhetsnyckel ansvarar medlemmen själv för och är det kopieringsförbud på dina nycklar får man beställa en ny cylinder med fler nycklar.

Namnskyltar på lägenhetsdörren/hissen och vid husentréerna kommer uppdateras av föreningens tekniska förvaltare. Saknas ditt namn, vänligen kontakta /maila PLL via pllfastighet.se

Förråd - alla lägenheter har ett tillhörande förråd i källaren. Ett mindre antal extraförråd finns även att hyra för den som så önskar. Kontakta styrelsen för att kontrollera tillgången i just ditt hus.

Garageplats - ansök hos Primär: 031-709 10 00. Föreningen har sedan 2018 även 20st laddningsstationer för elbilar och är du intresserad av detta kontaktar du Primär.

Övernattningslägenhet - föreningen har en egen övernattningslägenhet (8 bäddplatser) som ligger vid NP55. Denna lägenhet kan hyras för släkt & vänner på besök, men se till att boka i tid då den periodvis är väldigt populär. Info om bokning etc här.

Gemensamhetslokal - i markplan NP 36 finns en lokal som kan hyras om man planerar en sammankomst. Läs mer här.


* Bredband, forts:

Om det var Bredband (Telenor idag) skall du göra följande:
Sök via internet upp Bredbandsbolagets beställningsportal kan du själv välja tjänster därifrån. Önskar du välja tjänster från ComHem måste en överflytt av lägenhetens nät ske till nätet från Com Hem. Du som kund får själv bekosta installation som utförs av Bäck Installation. Du kan kontakta Bäck Installation 0300-719 99 för prisuppgift och för att beställa.

Vaktmästare/Fastighetsexpedition finns i markplan på NP 36, och är öppen onsdagar 8.00-9.00. 

Övriga tider kontakta PLL Fastighetsförvaltning AB, 031-19 80 19, måndag-fredag 8.00-16.00 eller via hemsidan pllfastighet.se eller lämna ett meddelande på telefonsvararen.

Barnvagnsrum/cykelrum - finns i anslutning till samtliga entréer.

Tvättstuga - finns i samtliga huskroppar. I varje tvättstuga finns 3 st tvättmaskiner med möjlighet till snabbtork (torktumlare + torkrum). Bokning sker på appen Aptus där alla medlemma fått inloggningsuppgifter samt på bokningstavla i anslutning till resp tvättstuga.

Sophantering - i samtliga trappuppgångar finns sopnedkast för hushållsavfall. Matavfall samlas in i grovsoprummet vid Vegagatan. Totalt under 2020 samlades 6 ton matavfall in. 

Återvinningsplats - vid Vegagatan 19 sorterar du papper, kartong, glas, plast och metall för återvinning.

Grovsopor - medlemmar i föreningen har tillgång till ett grovsoprum vid miljöstationen på Vegagatan. Öppnas med din lägenhetstagg. Byggavfall och vitvaror är dock förbjudet att slänga och då soprummet är videobevakat kommer medlemmen själv att debiteras vid överträdelse med 2000kr.

ContainerVi ställer ut en container på gården vid tre tillfällen varje år. Detta sker v.3, v.19, v.43; information sätter vi på anslagstavlan i entrén. 

Miljöfarligt avfall - som t.ex. elektronik lämnas vid Högsbo återvinningscentral, Odners gata 19, eller till Farligt avfall-bilen som kör en tur på hösten och en på våren, för de som inte har tillgång till bil.

Ombyggnad/renovering - när du som medlem bygger om eller utför arbete i din lägenhet är det vanliga arbetstider 8-17 som gäller för dig och de hantverkare du eventuellt anlitar. Planerar du renovering av kök och badrum är det extra noga att du läser våra regler för renovering och ombyggnation. En ansökan ska alltid inlämnas till styrelsen innan den påbörjas. Mer information om renovering finns här.

Styrelsen - sammanträder tredje måndagen i varje månad. Är det något du vill meddela eller diskutera med styrelsen finns möjlighet att göra detta i samband med Brf Blåvalens styrelsemöten 17:30-18:00. Det går förstås också bra att maila.

Rabatter - som medlem i BRF Blåvalen har du rabatt hos Slottskogens vandrarhem.


Kontaktinformation

Brf Blåvalens styrelse: styrelsen@blavalen.se

Ekonomisk förvaltning: Primär Fastighetsförvaltning AB

Avgifter/hyror - Robin Iholin, telefon 031-709 10 71 robin.iholin@primar.se 

Teknisk förvaltning: PLL Fastighetsförvaltning AB

 

Felanmälan av fastighetsrelaterade ärenden:

031-19 80 19, måndag-fredag 8.00-16.00 eller via hemsidan pllfastighet.se eller lämna ett meddelande på telefonsvararen.

Vid risk för skada på fastigheten, utanför kontorstid:

Ring Låsinvest: 031-21 04 00 eller 031-80 24 24

Vid akuta åtgärder som vattenläcka; ring ditt försäkringsbolag

Felanmälan hiss: Vinga Hiss 031-776 57 01